Cool Kids – hjælp til angst

Mange børn og unge oplever på et tidspunkt i deres liv at angst og bekymringer fylder ubehageligt meget. For nogle børn går det over igen, mens andre har behov for hjælp til at få angst og bekymringer til at styre mindre ved at tilegne sig forskellige angsthåndteringsstrategier.

På Dyrelykkegaard tilbydes Cool Kids forløb Autoriseret Psykolog Rikke Laurent Lund Adamsen, der er certificeret Cool Kids behandler v/Aarhus Universitet.

Cool Kids/Chilled - individuelle forløb

Cool Kids er et velafprøvet materiale baseret på kognitiv terapi målrettet børn, der er udfordret af angst og bekymringer i hverdagen. Ved hjælp af arbejdet med materialet struktureres et forløb, hvor børnene har mulighed for at opnå forskellige angsthåndteringsstrategier. Chilled er et tilsvarende materiale målrettet unge med angstproblematikker. I terapien tages der udgangspunkt i disse materialer, men der benyttes også andre relevante terapeutiske redskaber.


Cool Kids - for børn med en autismespektrumsforstyrrelse

Børn med en autismespektrumsforstyrrelse eller tilsvarende udfordringer, kan have behov for et særligt tilrettelagt forløb, der tager højde for de udfordringer børnene kan have udover angsten, og derfor er det muligt at arbejde med et særligt tilrettelagt Cool Kids materiale målrettet børn med ASF.


Specifik angst for dyr

På Dyrelykkegaard har vi særligt gode muligheder for at sammensætte et forløb for børn og unge, der har angst for specifikke dyr, da vi på gården har mange forskellige dyrearter, der kan indgå gradvist som en del af eksponeringen. Det kan fx være angst for hunde, katte, bier m.fl.

Hjælp til andre problematikker
Jeg tilbyder også individuelle samtaler for børn og unge indenfor andre områder end angst. 

Mere om terapi på Dyrelykkegaard

Første skridt - mød mig
Hvis I gerne vil møde mig og høre mere om hvad jeg kan tilbyde, samt give mig muligheden for at vurdere om jeg kan hjælpe jer, er det første skridt, at I bestiller tid til et forbesøg. Ved et forbesøg kan I fortælle mere om de udfordringer I ønsker hjælp til og jeg kan fortælle mere om, hvordan et forløb kan se ud, så I bagefter har de bedste muligheder for at vurdere om I ønsker at fortsætte. Derudover giver det mig mulighed for at vurdere, hvordan et forløb bedst tilrettelægges. 


Den trygge relation

Nogle børn og unge kan have brug for at besøge mig flere gange, for at lære mig og stedet bedre at kende, før et egentlig terapeutisk forløb kan startes. Det er derfor muligt at aftale flere besøg, hvor eneste formål er at gøre barnet mere trygt, førend de terapeutiske redskaber introduceres.


Et anderledes terapirum

På Dyrelykkegaard er det muligt at skabe et anderledes terapirum, da der er mange skønne steder at have samtalerne. Vi kan sidde i de grønne biografsæder på mit kontor, i havemøblerne under træet, på folden blandt får og geder, på gåtur i naturen og mange andre steder. Ofte kan det være praktisk at kunne sidde ved et bord, når vi arbejder med manualer og tegninger, men for nogle børn er det mere gavnligt og trygt at flytte samtalerne væk fra det klassiske terapilokale.


Dyr i terapien

Nogle børn finder tryghed og motivation i at deltage i de terapeutiske samtaler i selvskab med deres eget eller et af mine dyr - og i nogle tilfælde kan det også være gavnligt at dyret inddrages aktivt i det terapeutiske arbejde.
(Se også mere under Dyreassisteret Terapi).

Psykolog Rikke Laurent Lund Adamsen:
- Uddannet Cand. Psyk. ved Københavns Universitet i 2010
- Autoriseret ved Dansk Psykolognævn i 2014
- Certificeret Cool Kids behandler ved Aarhus Universitet i 2021.
- Medlem af Dansk Psykologforening
- Medlem af Psykologfagligt Netværk for Dyreassisterede Interventioner.
(Læs mere om Rikke her).